martes, 19 de enero de 2016

Les audicions musicals

Per al desenvolupament de la percepció auditiva també es poden utilitzar les audicions musicals. L'objectiu bàsic de l'audició musical és crear en el xiquet l'hàbit d'escoltar i interpretar el seu contingut i gaudir amb la mateixa.



A diferència de l'actitud adoptada enfront del ritme, que és activa, l'actitud enfront de l'audició és receptiva. No obstant això, al principi, el xiquet és receptiu i actiu al mateix temps, ja que incorpora al so els seus primers moviments de mans, peus, flexió de genolls, balanços, etc., demostrant així l'alegria i el plaer que això produeix.

De forma progressiva, els farem escoltar: veus i cors infantils, veus i cors d'adults, obres musicals de diferents estils i formes (cançó de bressol, marxa militar, dansa...) etc. Al mateix temps els convidarem a expressar amb paraules o per mitjà del moviment les emocions o estats d'ànim que els suscita la música: tristesa, alegria, placidesa, etc.

És aconsellabe que la música siga fàcil, rítmica, cantada si és possible ja que el text ajuda a retindre la melodia.

De 0 a 3 anys: Sentir música significa escoltar-la, i aixó exigix atenció. La seua atenció a esta edad és dispersa, de curta duració i molt superficial.

L'audució comprén des d'escoltar a l'educador que canta o toca un instrument fins a escoltar la gravació d'un clàssic, popular o modern. Per damunt de tot, que no siga excitant perquè produiria l'efecte contrari a què busquem: l'atenció.

El temps ha de ser breu sense pretendre que els xiquets estiguen antents durant tota la sessió.

De 4 a 6 anys: El més important és crear en els xiquets l'hàbit d'escoltar música.

Cal buscar fragments interessants i que els reconeguen per la seua obra i compositor. Per a gaudir de les audicions és necessària la repetició. Cuidarem el temps perquè no s'avorrisquen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario