Entre elles i des de la perspectiva de l'educació musical, ens interessa fonamentalment les que tinguen a la música com a eix conductor (les cançons, les danses, la tradició oral, els jocs, els instruments com el tabalet i la dolçaina...). La nostra Comunitat és molt rica en folklore.
La utilització del folklore popular ens permet disposar d'un material variat i ric, tant en qualitat com en quantitat, amb el que es poden desenvolupar activitats d'observació i percepció, d'expressió vocal, instrumental i de moviment i de representació musical.
Al llarg de tot el curs ens trobem amb festes que tenen una clara incidència en la vida dels xiquets, i per tant en el desenvolupament de les activitats del col·legi i de la classe. Destaquem entre elles, el Nadal, els Carnestoltes, la Setmana Santa... i les festes de la localitat on se situa el centre educatiu. Este fet ha d'afavorir la realització d'activitats que, tenint una clara relació cada una de les dites dates, permeta l'ús d'elements representatius de les mateixes i característiques del folklore de la zona.
Actualment, disposem amb facilitat del material musical del folklore popular, a causa de la gran quantitat de publicaicons, en el text o amb suporte audiovisual que s'han elabora.
Tot este material ho podem obtindre de les famílies: convidant familiars, iaios, pares, tíos... a jornades de recuperació del folklore, on s'arrepleguen cançons, danses, balls populars, poesies... Podem aprofitar les festivitats abans assenyalades per a ells.
No hay comentarios:
Publicar un comentario